Jubileumsfirande

Vilken lyckad dag det blev, jubileumsdagen den 6/10, ett led i vårt 20-årsfirande.

Dagen inleddes med ett inspirerande tal av Per Hammarström, som är en av grundarna till Kastellskolan. Vi firade sen dagen med många olika aktiviteter som tex: filmvisning över skolans 20-åriga historia med återblickar om hur skolan har utvecklats, olika stationer med tivolitema, pannkakslunch med festliga tillbehör, en intensiv och spännande fotbollsmatch och så tårta förstås.

Till vår hjälp hade vi elever från Barn- och Fritidsprogrammet som höll i tio olika aktivitetsstationer med tema Tivoli, ett mycket uppskattat arrangemang, för alla våra elever från den yngsta till den äldsta. Varje elev fick ett stämpelkort och på varje station fick de en stämpel. Efter dagens slut samlades korten in och det blev utlottning och en elev i varje klass vann en biobiljett.

Låg-och mellanstadiet hade i sin önskan om innehåll för dagen önskat att möta personalen i en fotbollsmatch, och det fick de, men de visste inte att personallaget skulle komma att bestå av både dinosaurier, pruttkuddar, bananer, prinsessor och annat löst folk. Två elever från åk 9 var domare och styrde upp så att allt gick rätt till. Det blev en match med mycket dramatik och som innehöll det mesta; många mål till båda lagen, straffar, utvisning av ett par av personalen som inte höll sig till reglerna och en del frisparkar. Här nedan syns det vinnande laget.