Fritidsinformation 2022-05-06

Kastellskolans fritidshem är öppet innan skolan (06.30-08.00) samt efter skoldagens slut och stänger 17.15. Vi har i dagsläget ca 90 barn inskrivna.

Fritids på morgonen
För de barn som har omsorgsbehov innan skoldagens start erbjuder vi morgonfritids. Morgonfritids öppnar klockan 6.30. Vi äter frukost kl. 7.00 i matsalen och går sedan ut och är ute till skolan ringer in ca 7.50.  Om barnen ska äta frukost behöver de alltså vara här senast 7.15. Detta för att hinna äta i lugn och ro innan skoldagen börjar. Från 7.30 fram till skolstart är fritids alltid ute.

Hämtning och lämning
Det är mycket viktigt att ni säger till personalen när ni lämnar barnen på morgonen och hämtar barnen på eftermiddagen. Det är också mycket viktigt att ni meddelar fritidspersonalen om någon annan än vårdnadshavare ska hämta barnet

Rastaktiviteter

Vecka 44 (höstlov)
Vecka 52 (jullov)

Vecka 1 (jullov)
Vecka 10 (sportlov)
Vecka 15 (påsklov)
Vecka 24 (sista skolveckan)

Kläder
Skicka med kläder efter väder då vi är ute ofta – vi är ute i alla väderlekar! Märk gärna barnens kläder med namn.

Vistelsetider
Du som vårdnadshavare skall anmäla barnets vistelsetider via Schoolity
(se länk med bilder/förklaringar).

Har du problem med att lägga in tider, kontakta vår expedition på expedition@kastellskolan.se . Det är viktigt att alla får systemet att fungera då vi enbart sköter närvaron via detta system.

Här finns en kort film som visar hur du lägger in tider i Schoolity
(se bild nedan). Telefonnummer till fritids är 070-550 83 51.

Nytt för i år är att vi kommer att ha 3 fritidsavdelningar.

F-1 kommer att vara tillsammans och ha sin hemvist i fritidslokalen. Annica, Hadar och Nafeaa ansvarar.

Åk 2 kommer vara en egen grupp och ha sin hemvist i klassrummet. Christine och Jenny ansvarar.

Åk 3-5 är tillsammans och har sin hemvist i biblioteket. Kamilla, Daniel och Abbe ansvarar.

OBS! För de barn som inte går till och från skolan själva så ser vi gärna att ni kommer och möter upp ert barn vid hämtning och inte bara hämtar vid parkeringen. Vi har sett en ökning av sms som ber oss skicka barnen, men då det numera är många så har vi svårt att göra så. Dessutom är det alltid trevligt att få heja på er!

Vi skickar med all övrig information om fritids vad gäller öppettider, frukost osv.
Viktigt att tänka på är att vi är ute mycket och att barnen behöver ha kläder efter väder.

Efter skoldagens slut serveras mellanmål och alla barn har en stunds utevistelse. Mellan 15.00-16.00 har vi vår aktivitetstid med planerade, vuxenledda aktiviteter. Verksamhetens innehåll bygger på fritidshemmets centrala innehåll som regleras i läroplanen för grundskola och fritidshem.

Fritidshemmets övergripande syfte är att stimulera elevernas utveckling och lärande, erbjuda dem en meningsfull fritid, främja allsidiga kontakter och social gemenskap.

Vi förväntar oss att alla barn har kläder för alla väder. Vi bygger mycket av vår verksamhet på utevistelse men använder dagligen skolans praktiska lokaler som tex idrottshall, hemkunskapssal och klassrum.

Den personal som arbetar på fritidshemmet för närvarande är:

Roll

Huvudsakligt ansvar