21 juni, 2018
av Daniel Myrén
Kommentarer inaktiverade för Skapande skola

Skapande skola

Inom ramen för Skapande skola, som anordnas av Statens kulturråd, har eleverna på Kastellskolan i år fått möjlighet att dansa tillsammans med dansläraren Wilson Phiri. Elever från åk 1-9 har tränat rytmikövningar, afrikansk dans och hip-hop tillsammans med Wilson. De äldre eleverna hade även möjlighet att välja att skapa graffiti tillsammans med konstnären Alveola Ämting. En stor färgglad utsmyckning av bollplanket på skolgården, blev resultatet! Nordiska kammarkvintetten har haft flera konserter på skolan för eleverna, där de också samtalat om sina instrument och hur det är att vara musiker. Förskolebarnen har gått på dansföreställningar med Norrdans.

15 juni, 2018
av Admin
Kommentarer inaktiverade för Glad sommar

Glad sommar

Vi vill tacka alla elever och vårdnadshavare för detta läsår.

Nu arbetar vi med förberedelser för höstterminen.

Välkomna till ny termin med start torsdag den 23/8 kl. 08.00 på skolgården.

Med vänlig hälsningar och önskan om en skön sommar!

Personalen på Kastellskolan.

10 april, 2018
av Admin
Kommentarer inaktiverade för Henrik ❤️

Henrik ❤️

Vår mycket uppskattade lärare och medarbetare Henrik Byström avled tragiskt och hastigt i söndags.

Henrik var en oerhört fin lärare, medarbetare och vän och vi är många som kommer sakna hans värme, engagemang och närvaro. Vi är många som sörjer Henrik och våra tankar går också till hans närmaste i denna svåra tid.

Kastellskolans ledning och medarbetare

Henrik-BystrÂm

2 mars, 2018
Kommentarer inaktiverade för Tack från Kastellskolans styrelse

Tack från Kastellskolans styrelse

Tack…

…till alla Er vänliga vårdnadshavare vid Kastellskolan och Kristinaskolan som vi – Isedora Skogström & Lennart Moberg från Kastellskolans styrelse – fått möjlighet att sammanträffa med varje morgon under v. 9 då vi vid skolans parkeringsplatser gett information om hur vi tillsammans uppnår en förbättrad & än mer säker avlämnings-/avhämtningsplats för våra barn- och elever.

Samtidigt vill vi passa på och tillönska Er alla – barn, elever, vårdnadshavare och medarbetare – ett trevligt sportlov!

Vänligen
Isedora Skogström & Lennart Moberg,
Kastellskolans styrelse.

3 januari, 2018
av Henrik
Kommentarer inaktiverade för Gott nytt år!

Gott nytt år!

nyarsklockor_2

Kastellskolans styrelse önskar alla – barn, elever, vårdnadshavare och medarbetare – ett Gott nytt år!

Vi tackar för den gångna terminen och hälsar välkommen åter till vårterminsstarten onsdag 10 januari klockan 8.00.

/Nyårshälsningar från Kastellskolans styrelse

27 oktober, 2017
av Henrik
Kommentarer inaktiverade för Nytt från Kastellskolans styrelse!

Nytt från Kastellskolans styrelse!

Vid ett välbesökt Årsmöte för Kastellskolans Ideella förening, 2017-10-26 valdes en delvis ny styrelse.
Årsmötet inleddes med medverkan av Jonathan Norberg från S:t Petri Logen som fr o m läsårsstarten är Kastellskolans nya matleverantör. I sin medverkan betonade Jonatan Norberg vikten av barnens/elevernas direkta återkoppling vad gäller den meny som serveras vid vår skola. Inte minst matrådets strategiska betydelse betonades i detta sammanhang!
Jonatan Norbergs medverkan avslutades genom att årsmötesdeltagarna bjöds på goda snittar och bubbelvatten.
Stort tack Jonatan Norberg för värdefull medverkan!
Vid årsmötet valdes en delvis ny styrelse som  består av följande personer:
  • Lennart Moberg, ordförande
  • Daniel Brändström, vice ordförande
  • Tord Backlund, sekreterare
  • Håkan Viklund, kassör
  • Chantal Binua, ledamot – nyval
  • Isedora Skogström, ledamot
  • Anita Österholm, ledamot
I det fall Du/Ni som vårdnadshavare alt. som medlemmar i Kastellskolans Ideella förening önskar kontakta oss i styrelsen är Du/Ni välkomna att kontakta oss via e-post till ordföranden: moberg.harnosand@gmail.com
Vänligen;
Kastellskolans styrelse

23 augusti, 2017
Kommentarer inaktiverade för Kastellskolan + St Petri Logen = Sant

Kastellskolan + St Petri Logen = Sant

Stjärnkrögare serverar mat till skolbarnen: ”Det blir en ny och spännande utmaning”

7 augusti, 2017
av Henrik
Kommentarer inaktiverade för Ameli Engström vikarierande verksamhetschef på Kastellskolan

Ameli Engström vikarierande verksamhetschef på Kastellskolan

Ameli

Ameli Engström blir vikarierande verksamhetschef, rektor tillika förskolechef, för Kastellskolan läsåret 2017/2018. Detta under ordinarie verksamhetschefs långtidssjukskrivning.

– Jag har uteslutande hört positivt om Kastellskolan och att få leda en verksamhet som växer känns oerhört roligt, säger Ameli Engström (bilden).

Ameli Engström påbörjar sin tjänst på Kastellskolan den 14 augusti. Närmast kommer hon från en anställning som lärare i svenska och samhällskunskap på lärlingsprogrammet vid Härnösands gymnasium. Att arbeta som skolledare är dock inget obekant för Ameli, detta då hon under fjolåret tjänstgjorde som tillförordnad rektor vid den kommunala vuxenutbildningen i Härnösand. Förutom bred pedagogisk erfarenhet har Ameli arbetat som arbetslagsledare, vidare även som förstelärare.

– Att leda Kastellskolans verksamhet blir en spännande utmaning och jag ser verkligen framemot uppdraget med stor tillförsikt, säger Ameli Engström.

Lennart Moberg, styrelseordförande i Kastellskolans ideella förening, hälsar Ameli Engström varmt välkommen till sitt viktiga uppdrag som vikarierande verksamhetschef.

– Vi i Kastellskolans styrelse vill redan nu även välkomna alla medarbetare, barn/elever och vårdnadshavare, nya såväl som gamla, till ett nytt spännande läsår på Kastellskolan, säger Lennart Moberg.

Tord Backlund fortsätter sitt uppdrag som tf. verksamhetschef fram till och med när Ameli Engström tillträder sin tjänst.