23 augusti, 2017
Kommentarer inaktiverade för Kastellskolan + St Petri Logen = Sant

Kastellskolan + St Petri Logen = Sant

Stjärnkrögare serverar mat till skolbarnen: ”Det blir en ny och spännande utmaning”

7 augusti, 2017
av Henrik
Kommentarer inaktiverade för Ameli Engström vikarierande verksamhetschef på Kastellskolan

Ameli Engström vikarierande verksamhetschef på Kastellskolan

Ameli

Ameli Engström blir vikarierande verksamhetschef, rektor tillika förskolechef, för Kastellskolan läsåret 2017/2018. Detta under ordinarie verksamhetschefs långtidssjukskrivning.

– Jag har uteslutande hört positivt om Kastellskolan och att få leda en verksamhet som växer känns oerhört roligt, säger Ameli Engström (bilden).

Ameli Engström påbörjar sin tjänst på Kastellskolan den 14 augusti. Närmast kommer hon från en anställning som lärare i svenska och samhällskunskap på lärlingsprogrammet vid Härnösands gymnasium. Att arbeta som skolledare är dock inget obekant för Ameli, detta då hon under fjolåret tjänstgjorde som tillförordnad rektor vid den kommunala vuxenutbildningen i Härnösand. Förutom bred pedagogisk erfarenhet har Ameli arbetat som arbetslagsledare, vidare även som förstelärare.

– Att leda Kastellskolans verksamhet blir en spännande utmaning och jag ser verkligen framemot uppdraget med stor tillförsikt, säger Ameli Engström.

Lennart Moberg, styrelseordförande i Kastellskolans ideella förening, hälsar Ameli Engström varmt välkommen till sitt viktiga uppdrag som vikarierande verksamhetschef.

– Vi i Kastellskolans styrelse vill redan nu även välkomna alla medarbetare, barn/elever och vårdnadshavare, nya såväl som gamla, till ett nytt spännande läsår på Kastellskolan, säger Lennart Moberg.

Tord Backlund fortsätter sitt uppdrag som tf. verksamhetschef fram till och med när Ameli Engström tillträder sin tjänst.

27 juni, 2017
Kommentarer inaktiverade för Läsåret 2017-2018

Läsåret 2017-2018

Vi vill tacka alla elever och vårdnadshavare för detta läsår.

Nu arbetar vi med förberedelser inför höstterminen.

Personal skola, förskola och fritidshem blir för läsåret 2017/2018:

Stjärnan: Magdalena Svensson, Yanely Coto Gonzalez, Birgitta Sundström, Karin Ruthström

Tellus: Jenny Frånberg, Helen Söderlind, Maud Verlin

Fritids: Hadar Nordin, Saara Abrahamsson, Niklas Pettersson, Maarit Nordin, Lars Åsén.

Klasslärare/ klassföreståndare/ mentor

Förskoleklass: Maarit Nordin, Hadar Nordin

Åk 1: Henrik Byström

Åk 2: Emma Brander

Åk 3: Jenny Tallberg

Åk 4: Evelina Gustafsson

Åk 5: Sisay Zewdie Kiros

Åk 6: Mariette Nilsdotter

Åk 7: Jenny Östberg, Anna Dahlberg

Åk 8-9 A: Ulla Hellman, Sara Isaksson

Åk 8-9 B: Kristina Pinter Vallgårda, Daniel Myrén

Välkomna till ny termin med start torsdag den 24/8 kl. 9.00 på skolgården!

Med vänliga hälsningar och önskan om en skön sommar!

Personalen på Kastellskolan

27 juni, 2017
Kommentarer inaktiverade för Expeditionens öppettider

Expeditionens öppettider

Vi önskar alla barn elever, vårdnadshavare och personal en riktigt Glad Sommar !

Under sommaren får ni kontakt med skolans expedition på nedanstående sätt:

Via telefon mellan 10-11 varje vardag.

Via mail: expedition@kastellskolan.se – svar inom 5 dagar

Besök efter överenskommelse

21 mars, 2017
av Henrik
Kommentarer inaktiverade för Skapande skola med professionella konstnärer

header-logo

Under fyra veckor har klass 2, 3 och 4-5 arbetar med projektet Skapande Skola på måndagar. Skapande skola är en statlig satsning från Kulturrådet som ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

På Kastellskolan har vi detta läsår arbetat tillsammans med konstnärerna Anita Berg och Sandra Mozard. Eleverna har arbetat med att konkretisera Kastellskolans fyra värdegrundsord: trygghet, vänlighet, ödmjukhet och förvaltarskap. Detta med hjälp av olika tekniker och material så som vax, tenn, gips, tryckteknik och film. Elevernas alster och filmer kommer vi att visa för övriga elever på skolan på en storsamling.

Här kan ni se några bilder från Skapande Skola-projektet.

samling DSC_0961 DSC_0942 DSC_0966  DSC_0934 DSC_0971 DSC_0936 DSC_0941 DSC_0975 DSC_0900

12 november, 2016
av Admin
Kommentarer inaktiverade för Kastellskolan vinnare av First Lego League!

Kastellskolan vinnare av First Lego League!

Kastellskolans årskurs 6 har idag vunnit FLL i Östersund och får därmed delta i den skandinaviska finalen i Norge om tre veckor. Stort Grattis!

img_9027 img_9026img_9028

14 oktober, 2016
Kommentarer inaktiverade för Årsmöte Kastellskolans ideella förening

Årsmöte Kastellskolans ideella förening

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE I KASTELLSKOLANS IDEELLA FÖRENING

Måndag 17 oktober 2016 klockan 18.30 hålls årsmöte i Kastellskolans ideella förening.

Plats: Kastellskolan, Kristinagatan 2.

Tid: 18.30.

Välkomna!