Erasmus+ Frankrike

Åtta elever och två lärare har under en vecka i januari varit på resa till Lamure i Frankrike. Kastellskolan kommer i sin tur att vara värdar för 12 elever från skolan i Lamure under vecka 15.

Resenärerna meddelade sig via E-mail till Kastellskolan. Vi fick veta att i Lamure var gräset grönt men att det fanns lite snö på kullarna så att de ändå kunde känna sig som hemma. Alla mådde bra och hade fått nya vänner. De förundrades över skillnad i skolkultur, läxläsning och mobilförbud. De berättar att vissa saker kändes nästan som hemma medan andra tedde sig lite mer märkliga men, skriver de vidare: “VAD vi ska lära oss är ganska lika, det är HUR vi gör för att lära oss som är väldigt olika. Det är utmanande med språket för både svenskar och fransmän men med god vilja kommer man långt.” 

Roligt att de uppmärksammades i den lokala tidningen i Lamure!

Kastellskolans skolråd fick på senaste skolrådet ta del av några av elevernas berättelse från resan, vilket var mycket uppskattat. De berättade inspirerat om själva resan, mötet med familjerna, skolan de besökte, utflykter, sevärdheter och fritidsaktiviteter.